Tankar om framtiden

publicerat i Allmänt;
Ibland får jag bara perioder där jag tänker extremt mycket på framtiden! Vad vill jag göra med mitt liv och varför? Jag har så mycket olika drömmar som jag vill och hoppas någon gång blir sanna, samtidigt som det är otroligt svårt att verkligen lyckas med dem. Många av drömmarna kräver mycket pengar, i alla fall ett rejält startkapital och det är någonting jag inte har just nu. Visst har jag kanske bättre ekonomi än andra i min ålder men det är ändå inte någonting om man ser till vad som behövs.
När jag kommer in i dessa perioder och verkligen fantiserar mig bort till framtiden och hur detk ommer vara blir jag samtidigt lite frågande till mina egna drömmar. Varför vill jag just det här egentligen? Dessutom kan det skilja sig mycket från period till period också. En dröm kan vara högt upp på listan ena gången och längre ner nästa, är det då verkligen den högsta drömmen som man verkligen ska kämpa som en galmning mot? Jag tänker även mycket kring inlägget om att vara en örn också, att verklgien våga kämpa mot det där målet även om det känns som att man aldrig kommer nå dit, för hur många når verkligen sina ultimata mål i livet?! Jag skulle vilja påstå att det inte är så många som faktiskt gör det. Många får bra liv absolut men är det verkligen det där optimala livet som man verkligen alltid har längtat efter? Och hur ofta ändras inte drömmen medan man jobbar mot den...? Ja ni hör, och ni tänker nog lite likadant själva gissar jag. Vill man fortfarande bli det man drömde om när man var liten, eller har den drömmen bytts ut mot någonting annat? När jag var liten ville jag bli veterinär, nu har jag inga planer på det alls! Vilken liten kille vill inte bli fotbollsproffs, men ändå blir tjejer och annat viktigare när man kommer upp i tonåren.
Är dagens dröm om livet verkligen det man vill? Är det så enkelt som att man vet idag vad det är man vill göra hela livet? För vissa är nog svaret på den frågan ja, för andra, som mig, är det svaret mycket mer flytande. Hur är era tankar kring livet, framtiden och drömmar?

Kommentera inlägget här :