Turista i sin egen stad

publicerat i Allmänt;
Jag har funderat mer och mer på vad man kan göra för att turista i Stockholm, det som varit min hemstad hela livet. Man är på sina vanliga platser och de ställen man alltid varit på och glömmer kanske bort att kolla upp alla turistiga platser som faktiskt finns i vår underbara stad. Jag menar, ska man till Göteberg eller Malmö kollar jag upp vad man kan göra i både stort och smått, varför inte göra det i min egna stad? Just nu fokuserar jag på ganska biliga grejer som man kan göra på en dag eller kombinera flera under samma dag. Många små matfrstivaler och så finns i stan vissa datum men de har jag hoppat över eftersom de bara är under vissa datum.
* Ocean Bus: Det är något jag verkligen vill testa på i sommar! Se Stockholm både från land och vatten! Grymt collt och det måste kännas så konstigt att åka ner med en buss i vatten. Turen tar 75 minuter, den avgår 5 gånger om dagen och kostar 260 kronor. Sista avgången för dagen är klockan 18 så det är något man kan hinna med även efter jobbet. Senare i augusti när det blir mörkare lite tidigare måste det vara riktigt fint att se solnedgången över Stockholm från vattnet.
* Sky View: Inget jag egentligen känt att man behöver göra men ska man passa på att göra allt som är turistigt kan man ju inte glömma bort att åka upp på Globen och se hela Stockholm. Resan upp och ner tar ungefär 20 minuter men jag kan inte riktigt hitta några bra prisuppgifter. Gissar på att det kanske ligger på 300 per person eller något sånt. Å andra sidan åker jag upp  Bredablick nästan varje dag så utsikten över Stockholm är jag van vid.
* En dagstur till Birka: Det är faktiskt något vi i princip har planerat in att vi ska göra nu när Erik är hemma. Gotta sig lite i vårt arv från vikingatiden med en dagstur till Birka längs Stockholms skärgård. Båten avgår från ett antal platser där Stadshusbron är det mest centrala. Inklusive lunch kostar en biljett 540;-, utan mat 395;-. En båt per dag, man har 3,5 timme på ön och då finns guideade turer och ett museum, båtresan tar ungefär 2 timmar enkel resa och tur och retur ingår i biljetten. Det vill jag verkligen göra och som sagt planerat redan!
* Rundvandring i Gamla Stan: Hur bra koll har man egentligen på Gamla Stan? Vilka har bott i vilka hus? Ja det finns ju grymt mycket historia som man inte känner till och hela sommaren finns turer på engelska för bara 120;- per person. Inte alls farligt och man får mycket mer insikt i den egna stadens historia.
Det här är mina topp 4 tips på vad man kan göra om man vill turista i Stockholm fast man bor här. Då utgår jag ifrån att man besökt ställen som Skansen, Grönan, vissa museum och kan shoppingen som NK, Åhlens och Gallerian. Har försökt leta upp saker som man missar bara för att man inte vill känna sig som turist i den stad man bor. Har ni i andra städer än Stockholm tips på vad man kan hitta på "hos er" för att känna sig extra turistig?

Kommentera inlägget här :