3 bra appar med olika användning

publicerat i Allmänt;
Med dagens mobiler blir det superlätt att hålla koll på allt du vill i mobilen. Visst kan man ifrågasätta om det är bra i alla aspekter men just dessa tre appar tycker jag är riktigt bra. Detta är en del i min inläggsserie om vägen mot en bättre livsstil och att göra smarta val. De tre apparna jag tänkte tipsa om är Lifesum, Monitor your Weight och FMTK. Alla tre är bra på sitt sätt och fokuserar på olika delar av satsningen.
* Lifesum: Egentligen den appen som bäst sammanfattar alla aspekter jag fokuserar på, vilket är både maten och träningen. Man kan lätt lägga in vad man äter, välja om målet är viktnedgång, bygga muskler eller gå upp i vikt, välja hur många kalorier man vill ha som grund per dag och med premium får man förslag på recept beroende på inställningar. Superbra tycker jag, dock tar det ju lite tid att väga det man äter och så vidare. Vet att vissa inte gillar att väga sin mat då det blir så stort fokus på kalorier, men det funkar för mig, då kan jag inte fuska!
* Monitor your Weight: Egentligen den man skulle kunna vara utan av dessa tre. Man fyller i sitt mål och appen ger ett troligt tidsintervall, det jag mest gillar är att man kan fylla i alla mått och få en bra graf över vikt och mått. Något man kan klara sig utan men för vissa är vikten viktigare än exempelvis exakta kaloriintag, det ger en bra överblick på hur vikten påverkas av olika val under dagen så man kan fylla i vikt och mått flera gånger under samma dag.
FMTK - Försvarsmaktens Träningsklubb: En riktigt bra träningsapp som jag använder en hel del. Man kan välja enskilda pass, starta ett program eller bara få tips och idéer på övningar och kombinationer för att lägga upp ett pass. Ett bra tips också för alla födda 99 och 00 som kommer bli kallade till mönstring, genom att göra programmet "Inför militär grundutbildning" får man mer förståelse av vad som krävs som soldat. Försvaret har en bra träningsfilosofi som fungerar och har fungerat länge. Allmän träning som ger en bra fysik vad man än vill göra av det sen.
 

Kommentera inlägget här :