5 tips för en bättre livsstil

publicerat i Allmänt;
Som jag skrev för några dagar sen börjar det bli dags att ta tag i mitt liv igen. Jag kommer fokusera mycket på livets alla olika delar, från matvanor till träning till livet i allmänt. Genom att ta tag i fler delar än bar träning eller bar maten kan man få bättre resultat och framför allt må bättre over all. Jag tänkte dela med mig av fem tips för att få en bättre livsstil, vad gäller alla aspekter av livet.
* Glöm inte sömnen: Sömn och vila påverkar oroligt mycket i hur vi mår men också hur kroppen fungerar och reagerar på det vi gör. Med en utvilad kropp reagerar vi bättre på träning, är piggare mentalt och orkar göra valen som inte är de lättaste. Är man pigg orkar man exempelvis laga middag när man kommer hem, är man helt slut köper man hellre färdigmat. Sov bra på natten och ta en tupplur på eftermiddagen om det behövs.
* Undvik det du vet frestar dig: Vet du att du inte kan låta bli godis om det finns hemma, undvik att köpa det! Ju fler frestelser som finns runt oss desto större är risken att man faller för dem. Har man 10 frestelser hemma i sitt kylskåp kommer man troligtvis ta en, har man en enda hemma kan man stå emot det. Ha riktig mat hemma och ge dig själv en ärlig chans.
* Unna dig tid för dig själv: I vår vardag handlar så mycket om att man ska vara uppkopplad, jobba massor, hinna göra både det ena och det andra fast man egentligen bara vill sätta sig i solen och vila. Ta dig tiden att göra det! Ta ett bad hemma med ett bra badsalt, boka in en massage eller klippning. Låt kroppen få njuta mellan varven också, då reagerar den positivt på det du utsätter den för.
* Rör på er, varje dag: Det är inte en nyhet för någon att alla rör på sig mindre och mindre. Mer tid spenderas framför TVn, på stillasittande jobb eller på tåg/bussar. Vet man att man sitter still hela dagen på jobbet, hoppa av en hållplats innan och gå, ta trappan istället för rulltrappan, ta en promenad på lunchen och/eller ta en timme till gymmet på kvällen. Ett exempel är alla som tar tunnelbanan från Stockholm C till Östermalmstorg på morgonen, den sträckan tar knappa 10 minuter att gå ändå vill alla trängas på tunnelbanan i två minuter.
* Vårda relationer: I dagens samhälle blir internet vår bästa vän och fysiska relationer blir mindre viktiga i vårt liv... Det är precis tvärt om, en dator utsätter hjärnan för stress utan att vi känner av det i den stunden, genom att ta en fika med en vän, prata, skratta och le mår kroppen mycket bättre. Jobba med folk du trivs med, välj att inte bry dig om ifall någon gör någonting du inte riktigt håller med om. Var positiv och håll de positiva relationerna i livet nära och välj bort de som tar mer energi än de ger.
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Lorissa Lovebomb:

Jag måste bli bättre på att vårda relationer <3

2:a kommentar, skriven , av Cindy:

Så bra innlegg! <3

3:e kommentar, skriven , av Frida G Svensson:

många bra tips!

4:e kommentar, skriven , av Erika:

Himla viktigt! :)

Kommentera inlägget här :