Klyftor eller lathet?

publicerat i Allmänt;
Nu kommer samma debatt upp som varje år, ingdomar är lata och vill ha så hög lön som möjligt för så lite arbete som möjligt. Samtidigt pratas det otroligt mycket om klyftor, de rika blir rikare och de som inte har det så bra får det bara sämre. Är det verkligen något som stämmer och vem är det egentligen som mår dåligt av det? Jag läste något så klockrent på Metro idag, de enda som lider av klyftor i samhället är de egoistiska och lata. Jag knegar på med plugg, deltidsjobb och sommarjobb, jag tjänar inte mycket i timmen men jag tjänar något! Det finns samtidigt de som inte tar ett jobb bara för att de inte tjänar som en chef eller som någon med erfarenhet. Klart att man inte gör det om man precis börjat! Man skall absolut få betalt för det jobb man utför men att tycka att man som ungdom utan utbildning är värd ett toppjobb är fel, att tro att Arbetsförmedlingen eller kommunen ska slänga ett jobb på dig är fel. Att söka jobb, ta det man får och genom det kunna klättra är den vägen man bör gå.
Exempelvis ser jag det inte som någonting konstigt att de på stallet som har mer utbildning och erfarenhet än mig har högre lön, jag gnäller inte heller över att de som jobbar på bank har högre timlön än jag som står i stallet och mockar. Att gnälla över det blir bara fel, olika yrken har olika lön och så är det bara. Den som gnäller och säger att världen är orättvis när de som spenderat en herrans massa år på att utbilda sig får högre lön än den som sätter sig i kassan på ICA efter studenten, eller än bättre hänger hemma i soffan och väntar på att få ett jobb slängt på sig, då blir jag lite sned faktiskt. Som sagt, egoismen och latheten sätter stopp för mycket! Vill man finns det jobb, orkar man leta finns det jobb och det kan jag vittna om som studvis försökt rådda ihop schema från tre jobb samtidigt, ingenting är omöjligt!
Direkt efter studenten åkte jag iväg på ridledarutbildning, det kostade mig en hel del i anmälningskostnad men det var så värt det! Idag får jag högre lön på grund av det, inget konstigt alls! Efter tre somrar på Skansen, med erfaenheten det ger, har jag hoppat upp lite grann på lönestegen. Utgår man från att man ska dunderlön från början går det liksom inte ihop för någon. Ska du dessutom kräva löneförhöjning varje år på det?!

Kommentera inlägget här :