Rabarberpaj

publicerat i Allmänt;
Vi gjorde en så underbart god rabarberpaj igår! Vi använde rabarbern som blev kvar efter att mamma gjort en sirap så det var nerkokt, mjukt och sött. Grymt tycker jag men vanlig funkar det också när man bara vänder rabarbern i socker innan man lägger den i formen. Sen gör mamma riktigt god knäck ovanpå, det receptet tänkte jag bjuda på!
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
 
Blanda alla torra ingredienser, smält smöret i en kastrull ihop med sirapen och grädden, häll över rabarbern (ca 500 gram) och grädda i ugnen ca 40 min på 150 grader. Det blir ett riktigt knäckigt täcke som är riktigt gott. Man serverar med lite glass eller vanlijsås.
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av J:

Vad gott!!

2:a kommentar, skriven , av Mirre Sweetwords:

Men ojoj så gott

3:e kommentar, skriven , av Kattis:

Men så gott!!!😀

4:e kommentar, skriven , av Ljuva Julia:

Det ser verkligen underbart ut :D Knäckiga pajer är de godaste pajerna!

5:e kommentar, skriven , av Cindy:

Liker faktisk ikke så godt denne typen, men den virket digg!

Kommentera inlägget här :