Vit chokladmousse

publicerat i Allmänt;
 Vit chokladmousse är så underbart gott och enkelt att göra. Det går inte lika fort som andra mousser kanske men oj så gott det är! Man måste börja dagen innan man ska äta den sen gör man den klar bara några timmar innan. Den blir riktigt god och innehåller bara två ingredienser så det är riktigt lätt att göra.
Ingredienser: 100 g vit choklad (fungerar inte med annat) till 3 dl grädde.Det är förhållandet choklad-grädde som är det viktiga sen kan man så klart göra dubbel sats eller så.
Vi brukar göra på 1 liter grädde och 330 g choklad vilket räcker till ungefär 12-13 personer beroende på hur mycket man vill ha när vi ska ha kalas.
1. Kvällen innan man ska äta moussen värmer man upp grädden på spisen, passa så att den inte kokar över! När grädden är varm lägger du i chokladen i små bitar och låter den smälta ordentligt. När smeten är jämn låter du den svalna och ställer den sedan i kyskåpet.
2. På morgonen efter häller du över smeten i en bunke och börjar vispa. Ibland bildas en hinna med choklad på toppen men blandar man noga så att smeten blir jämn igen ska det inte vara några problem, smaka på grädden så att den smakar choklad ändå.Vispa in ordentigt med luft tills moussen blir lite hårdare.
3. Spritsa upp moussen i den bägare du vill använda. Vi hade lite blåbärssylt i botten och toppade med hllon men det gör man som man vill. Man kan toppa med lite riven mörk choklad också.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Hanna Karlsson:

Åh så gott det låter!

Kommentera inlägget här :