Programträning

publicerat i Allmänt;
Igår red ja programträning på ridningen. Det brukar alltid vara det som avslutning på terminen för att checka av hur alla ligger till efter terminens lektioner. För att alla ska hinna rida rider man alltid kortare märkesprogram vilken nivå man än är på men bedömningen beror på hur man som person ligger till. Jag har exempelvis ridit märke 3b jag vet inte hur många gånger och det blev även gårdagens program. Jag blev bedömd enligt lokal LB-nivå så jag blev lite hårdare bedömd än de andra och skule kunna jämföra min procent mot folk som är ute och tävlar på LB nivå lokalt på riktig tävling. Det är helt klart en fördel med att rida för någon som är utbildad och aktiv domare, man kan verkligen bli bedömd på egen nivå beroende på vad man är ute efter.
Jag fick rida fina Satori, en riktigt fin kille med fina gångarter men han blir lätt spänd. En del av programet tänkte jag mer utbildning för honom och red igenom saker och ting istället för att låta honom gå en lite snällare väg för att få en lite högre siffra. Jag är riktigt nöjd trots att ett visst hörn var riktigt läskigt när man är själv på banan! Vi red ihop 67,6% och fick en del 8or vilket jag är riktigt nöjd med! Duktig polle, men nästa gång vill jag nog ha ett par korta sporrar, för att kunna förfina hjälperna lite och inte hamna i ett läge där man måste ta i med skänkeln.
Som kommentar till att han står emot i sista uppridningen är att han har lärt sig att det är en halt när man rider rätt upp, det börjar bromsas tidigt och han vill stanna flera meter för tidigt. Där blev det väldigt motigt och tidigt helt enkelt. Det var den enda stora missen egentligen och den enda siffran under 6...

En sån dag

publicerat i Allmänt;
Ja idag har det inte blivit så mycket uppdatering kan man ju säga. Imorse försov jag mig så jag hann precis klä på mig, slänga i mig en macka och sen åka till jobbet. Inte världens bästa väder idag men jag klagar inte när allt pollen försvinner ur luften, plus att vi behöver allt regn man kan få just nu! Efter jobbet blev det ett spontant besök på Lennartsnäs och Lina. Jag ska äntligen börja rida hennes Didi igen nu när de flyttat. I helgen har jag henne båda dagarna och en del annat tillkom i veckans redan fulla schema, sånt som händer kan man väl säga.
Nu är jag äntligen hemma igen efter en lång dag och är helt slut. Det är dumt att inte tänka på att mat är viktigt, mådde inte alls bra där ett tag och underbara mamma och Erik kom till undsättning när blodtrycket och energin gick i botten på coop... Nu är jag som sagt hemma i soffan och mär bättre efter lite mat och vatten i magen. Livet på en pinne som jag brukar säga.
 

Kompaktkamera

publicerat i Allmänt;
Ibland går det inte att ha med sig den stora systemkameran och då är det så smidigt att kunna lägga ner en kompaktkamera i väskan som inte är lika klumpig. Jag har fått låna en riktigt bra kompaktkamera av Erik, det är en Canon S90. Den är riktigt bra, har i princip alla funktioner som den stora har och jag vet att den tar riktigt bra bilder. Visst det är inte den nyaste modellen men det behövs inte alltid, det viktigaste är att den tar bra bilder. Nu kan jag ha den med mig överallt så att det alltid kommer upp bra bilder på bloggen. Skönt att få slippa mobilbilder så ofta!