Fredag den 13e

publicerat i Allmänt;
Hur många skrockfulla finns det ute i Sverige? Så ofta hör man att fredag den 13 är en otursdag, allt dåligt händer denna dag och vissa vågar inte ens gå ut. Hittills känns det i alla fall som en helt vanlig dag för mig. Det enda som kanske sticker ut är att det var segt att gå upp imorse. Vad är det egentligen som gör att fredag den 13e anses som en sån otursdag? Man vet inte riktigt varför det är så, men det roliga är att kollar man på statistik sker faktiskt färre skador under fredag den 13e än någon annan dag på året. Beror det på att folk faktiskt är mer försiktiga för att man tror att dåliga saker ska hända? Är det just idag som folk lite extra undviker det som man tror bringar otur? 
Här kommer en liten lista på vanliga saker som ska ge otur. Själv tror jag att så mycket av det som kallas otur inte är det. Hur kan man ha "otur" och inte få jobb trots flera jobbintervjuer eller "otur" att saker händer? Någonting måste man kunna göra annorlunda för att det ska ändras?
  • Krossa en spegel - Det ska tydligen ge 7 år av olycka. Förr var speglar både mycket dyra och man trodde dessutom att spegeln innehöll en del av själen. Det kommer troligtvis från det.
 
  • Gå under en spegel - Ska ge otur men handlar nog mer bara om vett att det finns risk att skada sig om någon faller ovanifrån, mer skrock än så känner inte jag att det är kring detta.
 
  • Spilla salt - ger otur men kommer nog också ifrån att det var dyrt förr. Det är ju dessutom slöseri att spilla ut det.
 
  • Fälla upp paraply inomhus - Har hört att det ökar risken för både otur och regn? Hur det skulle påverka vet jag inte riktigt. Tror mer att det kan handla om att man är klantig och slår ner saker inomhus med ett stort paraply.
 
  • A-brunnar - Åh, det bästa från min egen ungdom. Man skulle alltid undvka att gå på A-brunnar, däremot ska man gärna gå på K-brunnar. Jag har gått på många A-brunnar i mtt liv men det har inte hänt något. Enda jag kan se är att om de är lösa kanske man kan ramla ner? Jag vet inte riktigt.

Kommentera inlägget här :