Sista föreläsningen

publicerat i Allmänt;
Solen skiner, det är helt okej varmt faktiskt och det är dags för den här kursens sista föreläsning. Det blir en sammanfattning på hela kursen och vi ska ha lite quiz på slutet så man vet lite hur man ligger till. Riktigt bra tycker jag och det känns bra inför tisdagens tenta. Efter föreläsningen blir jag nog kvar ett tag i skolan och läser klart det sista i boken plus börjar kolla lite på gamla tentor. Hela helgen är jag upptagen så jag vill känna att jag verkligen är på bana inför nästa vecka. Seminarieserien gick bra den också så man har lite "gratispoäng" inför tentan redan vilket jag tycker är ett bra system. En del av betyget går på tentan och en del på seminariet i olika vikter. I denna kurs är seminariet exempelvis värt 40% av slutbetyget, det innebär att om man inte går på seminarieserien får man bara 60 kurspoäng i slutet av kursen om man sätter 100/100 på tentan, så seminarieserien kan ge en lite snålskjuts, plus att den är till för att lära oss mer. Hur ser det ut med betyg för er som inte pluggar i Stockholm, eller på Stockhoms Universitet? Har ni viktade betyg eller går hela betyget på tentan?
Ikväll blir det stall igen, ska stå med på en lektion och sen kolla när bästa mamma rider. Det blir sista inplanerade lektionen jag står med Lisa på ridbanan. Från och med nästa söndag blir det solo för mig vilket ska bli både kul men lite läskigt. Jag har ju gjort det förut och vet vad jag snackar om så det är bara att göra. Värsta jag kan göra är att stressa upp mig så jag inte får ur mig något bra på lektionen. Det går bra, jag lär känna mina elever mer och mer plus att de lär känna mig. Allt känns bara bra trots lite nerver!
 

Höstens wanties

publicerat i Allmänt;
Nu känns det verkligen att hösten är på ingång. Jag har kollat in lite snygga plagg på Nelly.com som skulle passa så bra in i min garderob! Mest mörkt såhär på hösten med mycket stickat och snygga jackor inför den kommande kalla vintern. Fatta den svarta stickade toppen ihop med beiga byxor. Hur snyggt!! Både tröjan och byxorna finns i olika färger så man kan kombinera ihop sin egen stil och garderob som man vill. Tycker även att klänningen var grymt snygg, känner bara att jag måste komma i lite bättre form innan jag skulle trivas i den. För mig kanske det blir en vårklänning istället. Strax innan man får feeling med lite ljusare kläder igen. Suktar verkligen efter både tröjan och byxorna! Vem vet, snart kanske de dimper ner i min garderob. Passa på att köpa byxor i olika färg också, då kan man kombinera samma stil med helt olika färger beroende på väder, humör och vad man tänkt hitta på. 

Ny kamera?

publicerat i Allmänt;
Jag måste ta och köpa mig en ny kamera! Just nu har jag en rätt gammal Nikon som batteriet dött på, dock är jag inte helt hundra på om batteriet är trasigt eller om jag ska testa att köpa en ny laddare. Dock vill jag hellre ha en kompaktkamera som jag kan ta bloggbilder med när jag är ute på stan. En ny kompaktkamera tar ungefär lika bra bilder som en systemkamera om man inte ska förstora upp dem till en tapet eller så. I våras fick jag låna Eriks kompaktkamera från Canon och den funkade hur bra som helst ett tag men den är gammal och batteriet spökar på den också...
Jag har kollat på och funderar på att köpa en kamera från Sony. Antingen med vridbar skärm, då kan man ta bilder på sig själv, eller en som har wifi-överföring men fast skärm. De kostar lika mycket så det blir nog bara en fråga om va jag känner är viktigast. Och varför Sony? Jo det är ju så att både Canon och Nikon har lejt ut sin produktion av optik med mera till just Sony, så allt inuti en Canon eller Nikon är egentligen Sony, det är bara en annan logga på plastskalet runt optiken.Därför har Sony kunnat utvecka sina egna kameror och göra dem bättre, eftersom man själv äger och sköter tekniken på ett annat sätt. Hur många hade koll på det?! Det är precis samma sak med mobiler, samma företag i Kina gör iPhone, Samsung, Huawei och flera andra. Så det är inte så mycket skillnad i elektroniken man köper som man tror. Dock sparar alltid de som kan skapa optik eller så det bästa till det egna märket. Därför kommer en Sony alltid att vara lite bättre än Canon eller Nikon när det kommer till kameror!