Folkvett?

publicerat i Allmänt;
Jag måste bara berätta om en händelse igår. När jag tänker tillbaka undrar jag lite om det är en arbetsskada jag har eller om jag helt enkelt bara har en släng av folkvett och bra uppfostran...
När jag var påväg mot tåget för att åka till Årstaberg ser jag ett förvirrat turistpar som inte vet vart de ska ta vägen när de gått av spårvagnen i Kungsträdgården. Jah frågar om de vet vart de är påväg och de vill till Gamla Stan. Tågkonduktören på spårvagnen hade sagt tunnelbanan till centralen sen byte och åka till Gamla Stan, alltså ett byte och totalt tre hållplatser, eller gå en fin promenad ungefär 200 meter genom Kungsträdgården. Jag pekade ut rätt riktning och förklarade vägen till slottet, och då är de framme. Gissa om de blev glada!!
Hur många kan ärligt säga att man går fam till någon som verkar ha tappat bort sig? Eller frågar hur det är om någon gråter på tåget? Eller för tusan ge sin plats till äldre eller så på tåget som är i större behov än dig själv? Folkvett och etikett kallar jag det men många tycker att det är jobbigt och onödigt. Som sagt är jag kanske lite mer öppen och ser mig omkring i och med det jobb jag har men beroende på hur man är som person och uppfostran har vissa inte ens den tanken,  jag kanske kan hjälpa till? Tänk till en extra gång, våga gå fram! Du kan verkligen göra någons dag extra bra!
 

Kommentera inlägget här :