Den orättvisa bloggvärlden

publicerat i Allmänt;
Hur man än vänder och vrider på det är bloggvärlden väldigt orättvis. Skillnaden mellan de kända och okända är i princip oändligt stor. Den lilla tjejen som sitter och skriver många inlägg om dagen och kommterar andras bloggar kämpar för de kanske 10-20 läsare om dagen hon lyckas skrapa ihop medan den kända kanske inte skriver ett på hela dagen för att hon är trött men får ändå många tusen läsare som bara kollar in för att. Inom i princip alla branscher måste man jobba hårdare och hårdare ju högre upp inom exempelvis ett företag man kommer. ICAs VD jobbar bra mycket hårdare än den som sitter i kassan i butiken exempelvis. Bloggvärlden, eller bloggbranschen som det faktiskt har blivit är helt tvärt om. Ju nyare och mindre känd man är desto mer måste man kämpa, uppdatera, komma på idéer att blogga om, köpa ny kamera för nu fungerar det inte att bara ha halvbra mobilbilder det måste vara proffsbilder mm, mm. När man väl kommit upp till en viss nivå kan man på något sätt tagga ner lite om man vill. Intäkter på reklam kommer, folk vill ha samarbeten och så, för dina läsare finns där även om du skulle ha en dålig dag. Dåliga dagar för den lilla bloggaren kan vara ödestigna och göra så att mer än hälften av läsarna försvinner.
 Det har dessutom blivit svårare och svårare att lyckas som bloggare. Idag finns en hel del kända bloggar som tjänar mycket pengar på det de gör, vilket gör att toppen är mättad på bloggar. Företag söker inte nya bloggar att samarbeta med på samma sätt. Dessutom räcker det oftast inte att bara ha en blogg idag. För att bli bland de största gäller att man uppdaterar Instagram, Snapchap och helst också är duktig på rörligt material på Youtube. Ja ni hör själva, det krävs inte bara en blogg utan ett helt varumärke. När bloggvärlden såg dagens ljus räckte det med att sticka ut för att få läsare, att göra det är svårare idag. För att slå på bloggen kvävs nästan en annan karriär idag, att intresset för en redan finns.
Det märks också att det är samma generation som fortsätter med bloggandet. Jag tycker att det märks tydligast på boomen av babybloggar, de som började skriva i samma veva som ex Kissie och Blondinbella har fått barn och fortsätter med det. Jag ser i alla fall fler i den åldern som bloggar än yngre. Är det kanske så att det faktiskt börjar gå ur tiden lite? Är det inte lika inne? Är det därför intresset från företag blivit mindre? Bloggarna vet vad de är värda när det kommer till reklam och det är inte längre värt det? Ja frågorna är många och svaren ännu förre. Med ett som är säkert är att denna värld på intet sätt är rättvis. De som kämpar på som bara den kommer ingen vart medan de som råkar sticka ut, gärna negativt, får mycket uppmärksamhet.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Katie - November med N:

Riktigt bra inlägg! Verkligen! Tänkvärt! Håller så med dig i dina ord!
Kram!

Kommentera inlägget här :