Generation 90

publicerat i Allmänt;
Hittade denna låt imorse, den får en verkligen att tänka till. Det är galet hur nära ungdomar idag har till så många typer av gift och droger. Cigg, alkohol och mycket tyngre grejer än så. Inte bara folk födda på 90-talet utan också milleniumbarnen har den närheten till allt från unga år. Jag blir lite skrämd när man ser folk som man vet är 14-16 år gamla som är på fester, super skallen av sig och håller på med det ena och det andra. Polisen i vissa regioner stoppar barn i så låg ålder som 10 för att de redan börjat med de lättare drogerna, när de fyller 18 håller de på med de tyngsta.
Ibland skojar jag hemma om att mamma och pappa haft sån tur med mig och min lillebror. Vi är båda generation 90, ungefär på mitten sådär men har aldrig kommit in i den svängen. Bra kompisgäng, en sund inställning och arbete är det som gjort att i alla fall jag aldrig fått ett intresse för det. Jag jobbade helgmorgnar från 14 års ålder, då kunde man inte gärna komma full eller hög, man vill ju ha kvar jobbet! Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig tagit ett enda bloss från en cigg, dricker alltid måttligt och när jag dricker blir jag seg så det finns liksom ingen vits med det och droger har jag aldrig ens varit i kontakt med, allt på grund av det gäng jag växte upp med.
Nu jobbar både jag och min bror fredagkvällar på olika håll, båda med ungdomar och vi båda bidrar till att ungdomar idag har en plats att gå till istället för att hänga ute på centrum där droger och alkohol är väldigt närvarande. Vissa påverkar hur dagens ungdomar ser på alkohol och jag tror att fritidsgårdar, stallet där jag jobbar eller bara en härlig plats att vara på som min bror jobbar på bidrar mycket till att man inser hur galen vår värld är. Att få någon i ungefär samma ålder som en själv att se upp till och en möjlighet att göra annat än att dra runt på stan tror jag är hur viktigt som helst! Var försiktiga där ute!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Linda:

Vilket bra inlägg!
Jag är själv mamma till en nioårig tjej och visst är jag rädd för att hon ska hamna i fel sällskap! Barn är inte barn längre, dom växer upp väldigt fort nuförtiden. Nu har min dotter bra kompisar, hon har stallet och våran häst som intresse och jag som mamma kanske lägger mig i lite för mycket ibland men bättre det tänker jag. Jag hoppas min dotter och jag alltid kommer ha en öppen dialog vad det än gäller.

Jag blir mörkrädd när man hör andra barn i hennes ålder säga de värsta svordomarna,könsord. Och när jag läser ditt inlägg om 10 åringar som använder sig av droger så undrar jag vart vi är påväg!? Vart är föräldrarna?

När jag var 12-13 lekte jag fortfarande med barbiedockor!
Ne låt barnen vara barn så länge som möjligt!

2:a kommentar, skriven , av Anita:

Bra inlägg..!!

Kommentera inlägget här :