Programträning

publicerat i Allmänt;
Igår red ja programträning på ridningen. Det brukar alltid vara det som avslutning på terminen för att checka av hur alla ligger till efter terminens lektioner. För att alla ska hinna rida rider man alltid kortare märkesprogram vilken nivå man än är på men bedömningen beror på hur man som person ligger till. Jag har exempelvis ridit märke 3b jag vet inte hur många gånger och det blev även gårdagens program. Jag blev bedömd enligt lokal LB-nivå så jag blev lite hårdare bedömd än de andra och skule kunna jämföra min procent mot folk som är ute och tävlar på LB nivå lokalt på riktig tävling. Det är helt klart en fördel med att rida för någon som är utbildad och aktiv domare, man kan verkligen bli bedömd på egen nivå beroende på vad man är ute efter.
Jag fick rida fina Satori, en riktigt fin kille med fina gångarter men han blir lätt spänd. En del av programet tänkte jag mer utbildning för honom och red igenom saker och ting istället för att låta honom gå en lite snällare väg för att få en lite högre siffra. Jag är riktigt nöjd trots att ett visst hörn var riktigt läskigt när man är själv på banan! Vi red ihop 67,6% och fick en del 8or vilket jag är riktigt nöjd med! Duktig polle, men nästa gång vill jag nog ha ett par korta sporrar, för att kunna förfina hjälperna lite och inte hamna i ett läge där man måste ta i med skänkeln.
Som kommentar till att han står emot i sista uppridningen är att han har lärt sig att det är en halt när man rider rätt upp, det börjar bromsas tidigt och han vill stanna flera meter för tidigt. Där blev det väldigt motigt och tidigt helt enkelt. Det var den enda stora missen egentligen och den enda siffran under 6...