Uppe på älsklingen!

publicerat i Allmänt;
Så underbart att få sitta på bästa hästen idag efter så lång tid! Han blev halt under betet och har stått ända till nu. Det blev 20 minuter skritt bara, mest bara raka spår och vi jobbade lite på kort tygel också. Nu vill man ta det lite lugnt så att det blir bra hela vägen. Nya skor, sulor och bra igångsättning ska nog vara ett bra recept på att få lille mannen fräsch igen. Han var verkligen superglad över att få komma ut och göra någonting. Hittills har det varit box och stå i en liten ruta ute, så han har blivit en utbrytarkung på kuppen...
Jag rider honom fyra dagar denna vecka och sen får vi se hur det blir från helgen, då börjar vi nog lägga in lite travarbete och böjda spår. Ska se om jag kan ta honom ett varv ute också, för att låta honom gå på lite mjukt underlag så det inte blir en påfrästning på senor och leder. Man vill bara göra sitt bästa för att ens bästa hästkompis ska må bra i längden även om man själv bara vill rida iväg direkt och köra på. Det känns så hemma att sitta på honom, vi blir ett så fort jag kommer upp!
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Linnéa:

Jag älskar hästar!!!

Jag har tidigare varit med i ryttarföreningen Hippologium i Umeå, när jag var mycket yngre. Jag gick bara nybörjar kurserna, så travbana, hoppbana och så var det jag lärde mig.

Jag har dock varit någon mil utanför Vännäs (ca. 4 mil från Umeå) och då fick se när hästarna tävlade mot varandra.

Vilken häst ras är detta?

Vem vet om jag vågar mig på att rida i framtiden igen. :)
Tack för kommentaren! Schysst blogg :D

Svar: Hoppas att du hittar tillbaka till hästarna igen, jag brukar säga att det är som medicin för själen ^^Han är ett Ukrainskt Halvblod. Han är född och uppfödd där och importerades till Sverige när han kom till ridskolan för tre år sedan :)
None None

2:a kommentar, skriven , av Linnéa:

Jaa! Hästar gör en så mycket mer aktiv och alert. Som hästar brukar vara när dom får träna av sig! Åh, jaha! Jag är inte så häst ras kunning, men älskar när jag får vetskap om sånt.

Jag älskar även hundar, träffade en timbetansk terrier i helgen. Det var första gången jag sett en sådan! Det var en liten valp! Djur är verkligen som medicin, jag håller med!!!

Kommentera inlägget här :